Danish Dutch English Estonian Finnish French German Greek Icelandic Italian Norwegian Polish Russian Spanish Swedish

Historien

 

 

 

Thyravej 10 blev bygget i 1909 og fungerede som almindelig beboelse, indtil det i 1973 åbnede som beværtning. Man byggede senere krostuen på, der i tidligere indeholdt bl.a spillehal, diskotek, dansegulv m.m.

Hyttefadet var stedet hvor de lokale og fiskerne kom for at få en øl, noget at spise, samt fornøje og more sig henover sommersæsonen. Det skete ikke sjældent, at man dårligt kunne komme ind ad hoveddøren for festglade mennesker. Et særsyn fra den gang, var bulede lamper i krostuen, og man skiftede dem simpelthen ikke, fordi når næste weekend kom, var der igen optræk til nye løjer og lamperne over bordene, måtte stå model som boksebolde, når en stærk fisker eller landmand skulle have afløb for hormonelt betingede agressioner.

 

Men tiderne ændrede sig på Klintholm Havn. Dels på grund af EU's fejlslagne fiskeripolitik, fiskeriet gik fra at fylde alle kajkanter i Klintholm, til blot at have nogle få hjemmehørende trawlere i dag. En anden grund var globalisering, hvor småt skulle gøres til stort. Således forsvandt en meget stor del af de små husmandssteder på Østmøn, der i dag er blevet turist- eller weekendboliger. Sammen med de små nedlagte landbrug, de små butikkers død og fiskeriets nedgang, forsvandt også kundekredsen til fest, musik og gang i gaden.

 

Dengang tilbage i 1995 var det økonomiske lavpunkt for drift af krostue og værtshus nået. Stedets forpagter og senere ejer, den legendariske Flemming Nilsson måtte finde nye ideer til drift af Hyttefadet. Ved lidt af et sammentræf, får han af den lige så legendariske tidligere fisker fra Fehmarn "Tyskeren" nogle flåede fladfisk i bytte for en tredobbelt rom og cola. Skæbnen førte otte sejlere sent samme aften ind til Hyttefadet, de var sultne...Køkkenet var lukket ned, men snarrådig som Flemming var, bad han konen Mona om at stege fladfiskene fra "Tyskeren". Nemt, hurtigt og særdeles velsmagende, det krævede jo kun panering, smør og en pande. Fisken blev serveret, på vej ind til bordet griber han en æggebakke som bordskåner. Stegepanden kommer på bordet, med fiskene sydende i panden. Sejlerne var mere end forbløffede over de friske fladfisk. En god dansk ret havde nu indfundet sig på Hyttefadet.

I dag efter mere end 15 år servere vi stadig på samme måde: Husets specialitet - Friske fladfisk.

Med de to nuværende ejere af Hyttefadet Pia Christoffersen, som har mange års erfaring i restauration- og detailbranchen, brænder for friske råvarer, god service og drømmen om at blive selvstændig lykkedes ved hjælp af hendes mand, Lars Klich Andersen som med 20 år som fisker- de 7 som selvstændig med egen fiskekutter, var udgangspunktet lagt og garantien for friske fladfisk og velsmagende mad kan ikke blive bedre. 

Vi gør sammen med vores team af søde og smilende medarbejdere, en ære i at servicere vores gæster, så de får en dejlig  oplevelse, omgivelserne er med til at fuldende et godt måltid hvad enten det er til frokost eller middag, inde eller ude.